Water te slecht voor zwemtocht in Vliet

Actueel 81 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het unieke zwemevenement in de Vliet dat op vrijdagavond 26 juni tussen de Sluis in Leidschendam en de Kerkbrug in Voorburg zou plaatsvinden, is afgelast. De Vliettocht zou bestaan uit een zwemtocht voor wedstrijdzwemmers en een prestatietocht voor inwoners van 6 jaar en ouder.

Uit onderzoek door het Hoogheemraadschap Delfland is gebleken dat het water in dit deel van de Vliet op dit moment helaas niet voldoet aan de eisen die gesteld worden aan zwemwaterlocaties. Onvoldoende kwaliteit van zwemwater kan leiden tot gezondheidsklachten bij zwemmers.

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft daarom uit voorzorg besloten het evenement af te gelasten. Wethouder Sport Gregor Rensen: “Ik betreur het besluit zeer. Niet alleen voor de deelnemers, maar met name voor de vrijwilligers die zich enthousiast hebben ingezet bij de voorbereiding van de zwemtocht.”

Inwoners die zich al hadden aangemeld voor de prestatietocht, ontvangen een gratis deelnamekaart aan de zwemvierdaagse. Deze vindt plaats van 29 juni tot en met 3 juli in zwembad de Fluit in Leidschendam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant