Zorgeloos spelen op straat

Actueel 141 keer gelezen

Voorburg - Stichting Welzijn Oud en Jong hield vorige week woensdag een grote Straatspeeldag op het Van Royenplein in Voorburg. Van 13.30 tot 16.30 uur waren de parkeervakken aangrenzend aan het plein, voor alle verkeer afgesloten en konden de kinderen veilig op straat spelen.

De actie maakt deel uit van de Veilig Verkeer Nederland Straatspeeldag, een initiatief van de Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie Veilig Verkeer Nederland. Het Van Royenplein was tijdens de Nationale Straatspeeldag omgetoverd tot een spelletjesparcours. Zo konden de kinderen o.a. fietsbanden om palen gooien, meedoen met een hockey parcours, koebel gooien en nog veel meer. Deelname kostte niets en voor kinderen was er gratis limonade. Daarnaast kregen de kinderen bij een volle spelkaart een leuke prijs.

Damsigt

De wijk Damsigt in Voorburg, in de straat Elsbergstraat, pakte dit initiatief lokaal ook op en organiseerde bijzondere straatspeelactiviteiten voor kinderen van jong tot oud. Harma Aris (gemeenteraadslid) opende het feest. Activiteiten die o.a. plaatsvonden: fietsparcours, fietsencheck door de wijkagent, steppenrace, schminken, poppenkast, springkussen, straatvoetbal, stoepkrijtwedstrijd. Er was door Mebin een grote berg zand gestort voor 'zandbakplezier'.

Klik hier voor meer foto's

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant