Locaties ondergrondse afvalcontainers

Actueel 905 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Burgemeester en wethouders hebben een plan besproken waarin ongeveer driehonderd plekken in Leidschendam-Voorburg zijn aangegeven waar een ondergrondse afvalcontainer moet komen.

Dit voorlopige locatieplan gaat vanaf vrijdag 12 juni de inspraak in. Op basis van de ingediende zienswijzen stellen burgemeester en wethouders het locatieplan definitief vast.

De inzamelmethode voor restafval bij hoogbouwwoningen verandert vanaf eind 2009. Huisvuilzakken en bovengrondse cocons met afvalcontainers verdwijnen uit het straatbeeld; hier komen ondergrondse containers voor in de plaats.

Vanaf eind 2009 gaat de gemeente de ondergrondse containers plaatsen voor het huishoudelijke afval van bewoners van flats en gestapelde woningen. De wijken De Prinsenhof en Voorburg Noord komen als eerste aan de beurt.

De ondergrondse afvalcontainers maken de inzameling efficiënter. Het aanzien van het straatbeeld verbetert en er ontstaat minder zwerfvuil. Bewoners krijgen een pas voor de inwerpzuil van de container, zodat zij hun afval altijd kwijt kunnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant