Komend weekend Huygensmuziekfestival

Actueel 62 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Komende zaterdag en zondag is de derde editie van het Huygens Muziekfestival. Het festival biedt een cultureel en muzikaal menu waar u verschillende ‘hapjes’ van de kaart kunt proeven.

Op zaterdag concentreert het festival zich in en rondom de Herenstraat en de Muziekkoepel in Voorburg. Op zondag 31 valt de dag samen met de Dag van het Park van de ANWB en zijn de oude en nieuwe parken in Leidschendam decor voor vele activiteiten en exposities. Vrijwel alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Wees op tijd

Voor sommige activiteiten moet u reserveren. Dit geldt niet voor het Romantisch avondconcert, zaterdag in de Oude Kerk in Voorburg, waar de in Voorburg wonende, italiaanse pianistPaolo Giacometti onder meer zal spelen. Voor de Theater-Tuin wandelingen in het Huygens Museum Hofwijck zondagmiddag 31 mei, dient u zich vooraf aan te melden.

Dit geldt tevens voor de verschillende workshops die dit weekend worden gegeven voor jong en oud: Muziekinstrumentjes maken voor kleuters, 30 mei: 10:00 uur en 11:00 uur bij kinderboekenwinkel In de Wolken, Herenstraat Voorburg, de workshop Schilderen met taal, 30 mei 14:00 uur bij Kunstraam, Wielemakersslop, Voorburg, de workshop (dig)fotografie en gedicht, 31 mei, 13:30 uur, Kunstraam, Wielemakersslop, Voorburg, het Open Kinderpodium Muziek, 31 mei, 13:00 uur, Brede School de Waterlelie, Prinsenhof Leidschendam en Muzikale Peuterpret, 31 mei, 16:00 uur, Brede School de Waterlelie, Prinsenhof, Leidschendam.

Reserveringen kan men doorgeven via: info@huygensmuziekfestival.nl, of via tel. 070 386 08 12

Zo binnenlopen

Bij de andere activiteiten en expositieskunt u zo binnenlopen. Op zaterdag in Voorburg: Park Vreugd en Rust (bij de Muziekkoepel en bij het speelplaatsje), Galerie Artibrak, Oude Kerk, Park Sijtwende en stadskinderboerderij Essesteijn. Op zondag in Leidschendam: Park Rusthout, Tso’ar en Brede School De Waterlelie en Park Prinsenhof.

Het hele programma staat op www.huygensmuziekfestival.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant