Politie week 21

Actueel 132 keer gelezen

Man mishandelt vriendin

De politie heeft op woensdag 13 mei omstreeks 03.30 uur een 45-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man had sinds kort een Voorburgse vriendin. Tijdens de relatie ontstonden al snel ruzies. Die nacht ontaardde dit in een mishandeling. De man sloeg zijn 44-jarige Voorburgse vriendin met een mobiele telefoon in de hand in het gelaat.

De vrouw liep daarbij een bloeduitstorting op. Omwonenden hoorden dat er een ruzie gaande was en belden de politie. De 45-jarige man werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau, waar hij in verzekering werd gesteld. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Omdat de geweldpleger gesignaleerd stond voor een gevangenisstraf van 27 dagen blijft hij voorlopig achter slot en grendel. De politie treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op.

Politie houdt woninginbrekers aan

De politie hield dinsdag 12 mei in de ochtenduren vier Leidschendammers en een Leidenaar in hun woning aan. De verdachten, in de leeftijd van 19 tot 26 jaar, worden ervan verdacht meerdere woninginbraken gepleegd te hebben. Omdat de woninginbraken in Leidschendam fors stegen, stelde de recherche een onderzoek in.

Dit leidde dinsdag tot de aanhouding van het vijftal, die ervan verdacht wordt meerdere woninginbraken gepleegd te hebben. De verdachten werden ingesloten in het politiebureau en in verzekering gesteld. Zij worden op vrijdag 15 mei geleid voor de rechter commissaris.

Overstekende vrouw geschept

Een vrouw uit de Filipijnen raakte 13 mei omstreeks 08.20 gewond toen zij op het Burgemeester Feithplein bij de Koningin Julianalaan werd aangereden door de bestuurder van een bromfiets. De vrouw rende het fietspad over om de bus te halen en zag de bromfietser niet aankomen.

De bestuurder van de bromfiets, een 18-jarige man uit Rijswijk kon de vrouw niet meer ontwijken. De Rijswijker kon samen met zijn duopassagier nog net van zijn bromfiets springen om zelf niet tegen een abri aan te rijden. De vrouw is met een hersenschudding opgenomen in een ziekenhuis.

Vals geld bij aankoop bromfiets

Een 24-jarige Rotterdammer reageerde op woensdag 13 mei omstreeks 00.30 uur op een aanbieding op Marktplaats.nl. waarin een bromfiets te koop werd aangeboden. De bromfiets stond ter bezichtiging op de Gravin Juliana van Stolberglaan. De man betaalde de 21-jarige Delftse eigenaar aanvankelijk 800 euro voor de bromfiets, maar na enig onderhandelen werd de koop op 700 euro afgedaan.

Toen de Delftenaar het geld nadien liet controleren bleken de bankbiljetten vals te zijn. Omdat de Rotterdammer inmiddels door de politie was aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs en onderzoek deed naar een eventuele diefstal van de bromfiets werden de zaken gecombineerd. De man had het valse bankbiljet van 100 euro dat hij had weten af te pingelen nog in zijn bezit.

De politie heeft de man ingesloten, in verzekering gesteld en proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Fietsers gewond bij aanrijding

Een 40-jarige Haagse wielrenner heeft op donderdag 14 mei 2009, omstreeks 15.15 uur veel geluk gehad, toen hij op de Jan Koenenweg betrokken raakte bij een aanrijding. De man stak de rijbaan vanaf de Meerlaan over, waarbij hem het zicht ontnomen werd door een vrachtauto, die voorgesorteerd stond. De wielrenner zag daardoor een naderende personenauto, bestuurd door een 61-jarige Zoetermeerse over het hoofd.

Aanvankelijk leek het er op, dat de Hagenaar ten gevolge van de aanrijding zwaar gewond was geraakt. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleken zijn verwondingen mee te vallen.

Om 15.40 uur ontstond een aanrijding op de Meeslouwerweg. Een 17-jarige Leidschendamse fietser lette niet op en kwam op de verkeerde weghelft terecht. Hij kwam daardoor in botsing met een 59-jarige Leidse fietser, die vanuit tegenovergestelde richting naderde. De Leidenaar kwam ten val en raakte gewond aan zijn schouder en zijn gelaat. Hij werd per ambulance vervoerd naar een ziekenhuis.

Geen APK, geen rijbewijs

Een 25-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn trok op donderdag 14 mei omstreeks 00.45 uur de aandacht van de politie, omdat hij zonder noodzaak langdurig over de linker rijstrook van de Rijksweg A4 reed. Bij controle bleek dat de auto niet APK gekeurd was en dat de bestuurder niet over een rijbewijs beschikte. De Alphenaar kreeg voor beide feiten een proces-verbaal.

Dure Strooptocht

Twee mannen (34) uit Den Haag hielden vrijdagmiddag 15 mei een ware strooptocht door een winkelcentrum in Leidschendam. De twee namen in verschillende winkels spullen mee zonder deze af te rekenen. De Hagenaars werden betrapt door beveiligers van het winkelcentrum. Eén van hen kreeg op het politiebureau een transactievoorstel van 360 euro. Betaalt hij niet, dan moet hij alsnog voorkomen. De andere Hagenaar ging naar huis met een proces-verbaal.

Winkeldiefstal

Een 18-jarige Leidschendammer werd op vrijdag 15 mei omstreeks 12.00 uur op heterdaad betrapt door de bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage. De jongeman nam vanuit een supermarkt twee blikjes Red Bull weg. Hij stak de blikjes in zijn broeksband en verliet de winkel zonder de energydrank bij de kassa af te rekenen.

De Leidschendammer werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De winkeldief werd enkele uren later weer in vrijheid gesteld. Hij kreeg een dagvaarding mee en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Gebruik naam tweelingbroer niet handig

Een 23-jarige Haagse hardrijder dacht slim te zijn door tijdens een controle de naam van zijn tweelingbroer op te geven. Wat hij niet wist, was dat zijn broer nog een paar boetes open had staan. Agenten controleerden de Hagenaar 15 mei omstreeks 11.45 uur op de Prins Bernardlaan omdat hij erg hard reed. De Hagenaar had geen rijbewijs bij zich en kon zich ook niet legitimeren.

Aan het politiebureau bleek al gauw dat één en ander niet klopte. Aan de hand van een foto ontdekten de agenten met de andere helft van een tweeling van doen te hebben. Met meerdere processen verbaal verliet de Hagenaar later het bureau.

Woninginbreker aangehouden

Omwonenden van de Van Wassenaerstraat reageerden op zondag 17 mei omstreeks 15.30 uur zeer adequaat, toen enkele inbrekers hun slag probeerden te slaan. Zij belden de politie en achtervolgden één van de inbrekers. Zo brachten zij de politie op het spoor van een 27-jarige Hagenaar.

Op aanwijzen van een getuige werd de verdachte in de Van Alphenstraat aangehouden. Hij werd ingesloten in het politiebureau en heeft inmiddels bekend bij een inbraak in de Van Wassenaerstraat betrokken te zijn geweest. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Hennepkwekerij ontdekt na wateroverlast

Een melding van wateroverlast bracht politieagenten op zondag 17 mei omstreeks 19.45 uur bij een hennepkwekerij. Zij stelden een onderzoek in op de Burgemeester van Duyvendijklaan en troffen een zeer gevaarlijke situatie aan, omdat er met de elektriciteit geknoeid was.

De politie heeft de kwekerij met in totaal 102 hennepplanten ontmanteld. De planten en apparatuur zijn vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoner, waarna proces-verbaal tegen hem wordt opgemaakt.

Forse geldboete na wietlucht

Politieagenten roken op vrijdag 15 mei omstreeks 14.30 uur een hevige wietlucht uit het geopende raam van een geparkeerde personenauto op de Fonteynenburghlaan. De 25-jarige Haagse eigenaar had kennelijk kort daarvoor geblowd. Hij bleek gesignaleerd te staan, omdat hij diverse boetes niet had betaald.

De man werd aangehouden en moest op het politiebureau een bedrag van bijna 800 euro betalen. Een vriend van hem heeft de boetes betaald, waarna de Hagenaar het politiebureau mocht verlaten.

Voorburgse beroofd, verdachte aangehouden

De politie heeft op vrijdag 15 mei omstreeks 21.45 uur een 60-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had kort daarvoor op het Stationsplein een 31-jarige Voorburgse beroofd van een tas. Het slachtoffer verstrekte de politie een goed signalement van de dader, waardoor de politie de 60-jarige wist aan te houden. De verdachte werd ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Overlast kraakpand

Omwonenden ondervinden al enige tijd last van de bewoners van een pand aan de Patrijslaan. Dat de periode van waarschuwen voorbij is, bleek op vrijdag 15 mei om 13.30 uur. Een 23-jarige vrouw uit ’s-Heerenberg had de muziek zo luid gezet dat dit in de verre omtrek te horen was. Zij kreeg een proces-verbaal voor het veroorzaken van geluidsoverlast.

Geluidsoverlast

Een 23-jarige Leidschendammer had de volumeknop van zijn muziekinstallatie in zijn woning op zaterdag 16 mei omstreeks middernacht wel erg ver naar rechts gedraaid. Omwonenden van de Burgemeester Velthuijsenlaan konden de slaap niet vatten door de luide muziek die de man ten gehore bracht. Op bevel van de politie heeft de man de muziek naar een acceptabel niveau teruggebracht. Hij kreeg een proces-verbaal voor de veroorzaakte overlast.

Beschonken automobilist aangehouden

De politie heeft op zaterdag 16 mei omstreeks 02.30 uur op de Laan van nieuw Oosteinde een 48-jarige Voorburgse automobilist aangehouden. Bij een controle bleek dat de man te diep in het glaasje had gekeken. Hij blies aan het politiebureau 475 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen de Voorburger opgemaakt.

Auto’s vernield op het Oosteinde

Vandalen hebben op maandag 18 mei omstreeks 02.30 uur meerdere auto’s vernield op het Oosteinde. Een getuige heeft de politie gebeld, die 5 beschadigde auto’s aantrof. Van deze voertuigen bleken de buitenspiegels te zijn afgebroken.

Enkele vernielzuchtige personen hebben zich kennelijk na een avondje stappen niet goed in de hand en schoppen vanaf hun fiets tegen de spiegels van auto’s. De politie vraagt getuigen zich te melden via tel. 0900-8844, of anoniem via tel. 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant