Afbeelding

Blunder met bluswater

Actueel 4.261 keer gelezen

Nootdorp/Delfgauw - Sinds vrijdag stinken alle sloten in Nootdorp die in verbinding staan met de wateren uit de polder van Biesland. Het gaat mogelijk om bluswater van de hooibrand vorige week. Inwoners maken zich grote zorgen over de vissen in het water.

De vissen liggen te spartelen in de sloten, laten inwoners aan Telstar Online weten. Een inwoonster van Nootdorp trok meteen aan de bel bij het Hoogheemraadschap. "Ik ben teruggebeld. Het is fout gegaan bij de pompen bij Rotterdam, in plaats van wegpompen is het rond gepompt, zodoende kwam het vuile water in het boezemwater van Nootdorp. Ze zijn het nu aan het vermengen, zodat we hopelijk op korte termijn weer genoeg vers water hebben in de sloten. Ze doen in ieder geval hun best", aldus de geschrokken Nootdorpse.

Zaterdag 8 juli ontstond er brand in een hoge berg met hooibalen vlakbij Hoeve Biesland. Tijdens het blussen is er bluswater in de poldersloot gestroomd.

Vrijdag meldde het Hoogheemraadschap: "We spoelen de sloot ter hoogte van de Molendijk in Nootdorp door met nieuw aangevoerd water met een hoger zuurstofgehalte. Dit naar aanleiding van meldingen over vissen die hier naar lucht happen. De sloot staat in verbinding met de sloot waarin afgelopen week een grote hoeveelheid bluswater in stroomde als gevolg van het lange nablussen." Naar verluidt is deze actie dus behoorlijk misgelopen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant