Afbeelding

Betere zorg ouderen met psychische problemen

Algemeen 569 keer gelezen

GGZ Delfland en Pieter van Foreest bundelen de krachten voor betere zorg aan ouderen met beginnende psychische klachten, gedragsproblemen of psychiatrische stoornis. Iris Bandhoe, Raad van bestuur GGZ Delfland, en Diny de Bresser, Raad van Bestuur Pieter van Foreest, hebben namens beide organisaties daartoe een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.
 
Alle ouderen krijgen te maken met veranderingen zoals lichamelijke achteruitgang, minder sociale contacten en cognitieve problemen. Hebben ze daarnaast psychiatrische problemen dan bemoeilijkt dit soms de zorg. Door elkaars kennis en expertise te benutten willen GGZ Delfland en Pieter van Foreest de kwaliteit van leven voor deze kwetsbare doelgroep verbeteren. Dat geldt zowel voor thuiswonende cliënten als voor cliënten die in een woonlocatie van Pieter van Foreest of bij GGZ Delfland verblijven.

Er zijn direct een aantal concrete vormen van samenwerking te benoemen: preventie en inzetten van elkaars expertise, consultatie en kennisdeling (expertise ouderenzorg en expertise psychiatrische (gedrags)problematiek), dagverzorging plus en (beschermd) wonen voor cliënten met deze problematiek, crisisinterventie en tijdelijk overnemen van cliënten, ketenzorg verder versterken voor ouderen met gedragsproblemen en gerontopsychiatrie en een samenwerking tussen de twee apotheken (apotheek De Bieslandhof en apotheek GGZ D), beiden zijn in dezelfde ruimte gehuisvest. Gezien de kwetsbare bezetting is het wenselijk om, in elk geval bij uitval door ziekte, meer samen te werken.
   
Zowel Pieter van Foreest als GGZ Delfland zijn content met deze samenwerking. Samen bouwen aan goede zorg en ondersteuning in de regio, in de keten en met elkaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant