Afbeelding

Marry haalt 7500 euro op voor onderzoek

Algemeen 1.426 keer gelezen

Na eerdere giften van 2500 en 4000 euro heeft Marry de Baat op vrijdag 28 april maar liefst 7500 euro aan haar arts geschonken ten behoeve van kankeronderzoek.

Het afgelopen jaar heeft Marry dit bedrag opgehaald door de verkoop van sjaaltjes, kettingen, armbandjes, oorbellen, tasjes en nog veel meer. In tuincentrum GroenRijk de Wilskracht - van echtgenoot Jaap de Baat - heeft Marry haar eigen 'stekkie' waar al haar verkoopwaar uitgestald ligt. Via allerlei kanalen komt Marry aan de spulletjes, familie en vrienden breien sjaals en via internet bestelt ze sieraden die ze voor een leuke prijsje kan verkopen in haar stekkie.

In 2009 kreeg Marry te horen dat ze de ziekte van Hodgkin had, een agressieve vorm van lymfeklierkanker. Na een periode van intensieve behandeling van 8 maanden werd ze schoon verklaard. Helaas, kwam de kanker terug voor een 2e én zelfs een 3e keer. Na nog zwaardere behandelingen met onder andere stamceltherapie heeft Marry keer op keer de kanker weten te verslaan. In februari 2016 kreeg ze het verlossende bericht dat de behandeling zijn werk had gedaan.

Marry besloot tijdens haar herstel zich volledig in te gaan zetten voor het goede doel. Sinds een jaar of vijf inmiddels is Marry dag in dag uit bezig met het ophalen van geld voor kankeronderzoek door de verkoop van allerlei leuke spulletjes. Ze is begonnen met het breien van sjaals die ze langs de deur aan bekenden en kennissen verkocht. Niet snel na haar begin, schakelde ze familie en vrienden in om te helpen met breien omdat de sjaals goed verkochten. Door de loop der jaren is ze haar 'assortiment' uit gaan breiden met zelfgemaakte kerstkaarten en sieraden.

Eind 2014 had Marry haar eerste 2.500,- euro opgehaald, wat ze aan haar eigen oncoloog - Dr. Ward Posthuma - heeft geschonken voor wetenschappelijk onderzoek. Anderhalf jaar, juni 2016, heeft Marry alweer 4.000,- euro opgehaald en gedoneerd aan het Reinier de Graaf. Nu dus, nog geen jaar later, heeft ze alweer 7.500,- euro opgebracht en gedoneerd aan het goede doel. Helpt u Marry haar volgende bedrag op te halen? Ze is dagelijks te vinden bij haar 'stekkie' in het tuincentrum, maar houdt ook van 'gewoon gezellig' een bakkie koffie drinken!

GroenRijk de Wilskracht
Donau 119
2491 BB Den Haag

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant