Foto: Saskia
Foto: Saskia

Gemeente gaat 61 prullenbakken verwijderen

Actueel 2.036 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Om geld te besparen en efficiënter om te gaan met beheer, gaat de gemeente maar liefst 61 prullenbakken verwijderen uit de openbare ruimte.

"Het aantal afvalbakken in de hele gemeente is circa 650. Er zijn op dit moment 61 afvalbakken verspreid over de drie kernen die op de nominatie staan om te worden verwijderd: 23 in Pijnacker, 29 in Nootdorp en 9 in Delfgauw", bevestigt een woordvoerster vrijdagmiddag aan Telstar Online.

"Het komt voort uit het bestaande Beleids- en beheerplan straatreiniging Grip op Glans. In dit beheerplan is opgenomen dat het aantal afvalbakken wordt verminderd om geld uit te sparen en efficiënter om te gaan met ons beheer", zo zegt ze. "Onder bepaalde voorwaarden kunnen inwoners de afvalbak behouden door deze te adopteren", laat de woordvoerster tot slot weten.

De maatregel is opmerkelijk, omdat er steen en been wordt geklaagd over zwerfafval en hondenpoep in de straten van Pijnacker-Nootdorp. Naar verluidt staat een aantal politieke partijen ook al op de achterste benen vanwege dit besluit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant