Afbeelding

OR Avalex: 'Wethouders helpen Avalex om zeep'

Regio 1.568 keer gelezen

Haaglanden - Avalex is de laatste tijd regelmatig geconfronteerd met negatieve publiciteit en de Ondernemingsraad van Avalex wil dat dit stopt. "Avalex is van de zes deelnemende gemeenten en de wethouders die het bestuur vormen, helpen het bedrijf nu zelf om zeep", aldus de OR.

"Het lijkt er sterk op dat bepaalde wethouders via de media invloed uit oefenen om zo stemmen te werven. Bezuinigingen in hun gemeenten worden op Avalex afgeschoven. Het geeft ons behoorlijke kopzorgen", zo meldt de Ondernemingsraad. De OR heeft er zijn buik van vol en wil dat er een einde komt aan de discussies en besluiteloosheid van het algemeen- en dagelijks bestuur van Avalex.

De rechtsvorm van Avalex is een 'gemeenschappelijke regeling'. Dat houdt in dat de deelnemende gemeenten eigenaar zijn van Avalex. Inmiddels zijn ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp, Wassenaar, Delft en Midden-Delfland aangesloten bij de gemeenschappelijke regeling. Deze zes gemeenten zijn dus eigenaar van Avalex en het algemeen- en dagelijkse bestuur van Avalex bestaat ook uit wethouders van deze gemeenten.

De OR betreurt het dat het bestuur zich vooral richt op het financiële belang van hun eigen gemeente. Dit blijkt wel uit de – volgens het OR onmogelijke -financiële taakstelling van 1,5 miljoen die voor 2017 is opgelegd aan Avalex. De OR wil een professioneel bestuur dat bijdraagt aan de continuïteit van Avalex.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant